Pages

Thursday, March 14, 2013

Rühmatöö 1.klassi matemaatika tunnis

iPade on väga mõnus ksutada matemaatikas kinnistamiseks ja harjutamiseks ning loogika arendamiseks, sest nendeks tegevusteks sobivaid vabavaralisi rakendusi on palju. Seetõttu olen 1. klassi lastega neid just matemaatikatunnis palju kasutanud. See on üks osa tunnist ca 15 minutit.
Ühel päeval olid aga pooled iPadid teise aineõpetaja tunnis ja meile jagus neid vaid poole klassi jagu. Proovisime siis teha nendega rühmatööd. Valisin rakendused ja siis lapsed lahendasid kõigepealt matemaatilisi ülesandeid kordamööda ja siis korraga üksteist toetades ja teiste paaridega võisteldes. Tore oli näha, et koostöö toimis kenasti ja reeglitest peeti ka kinni: kui pidid eraldi lahendama, siis lahendasid ja kui pidid koos tegema, siis tegid. Siis katsetasime ka kiiruse ja tähelepanumängu PickUp Sticks, kus lapsed pidid kordamööda tikke korjama ja teiste paaridega võistlema. Silmad särasid ja kõik toimis.
Kuna esimesel korral õnnestus selline paaris töötamine kenasti, siis olen seda kasutanud nüüd päris mitmel korral. Lastele meeldib ning samas areneb ka nende oskus teisega arvestada ja koostööd teha.

No comments:

Post a Comment