Pages

Thursday, March 14, 2013

Eelkoolis iPadiga

Tegime tunni eelkooli lastega. Kuna oli veerandilõputund, siis oli tund segu kõigest: lõimitud olid eesti keel, loodusõpetus, matemaatika, kunstiõpetus.
Päris mitmed lapsed olid juba tahvelarvutiga tegutsenud st mänginud. Õppimine selle vahendiga tundus neile kohe põnev ja huvi ja aktiivsus püsis tunni lõpuni.
Tunni algul kasutasime rakendust Magnetic ABC, millega lapsed kirjutasid TERE ja oma NIME. Emakeelepäevale mõeldes kirjutati veel nende meelest ilusaid eestikeelseid sõnu, aastaaegu ja mõistatuste lahendusi.
Kuna mõistatused olid seotud loomadega, siis järgmiseks valisime rakenduse Shape Puzzle, kus sai lihtsamaid loomapuslesid kokku panna. Iga tehtud pildi järel tegid lapsed küki (kehakultuuripaus) ja kui esimene laps sai viienda looma valmis, jätkasime matemaatikaga. Nine in One sisaldab erinevaid just eelkoolile sobivaid tegevusi. Selles tunnis lapsed arvutasid ja otsisid tulnukaid ning panid kokku pilte (tangram).
Kui tund lõppes, siis lapsed ütlesid, et küll oli tore nii õppida! Kui vanemad küsisid, et kas täna mängisite tahvelarvutitega, oli kuulda vastuseid: "Ei mänginud, õppisime! Ja see oli tore!"
Eelkooli õpetajate sõnul olid selles tunnis väga aktiivsed ja püüdlikud ka need lapsed, kes muidu nii rõõmsalt õppida ei taha. Oli näha, et selles vanuses laste jaoks muudab see vahend kindlasti õppimise mängulisemaks ja meeldivamaks tegevuseks!

No comments:

Post a Comment