Pages

Monday, April 15, 2013

Esimesed katsetused muusikatunnis (GAG)

Muusikaõpetuse appe oleme iPADidesse palju laadinud ja nüüd on aeg katsetama hakata. See on muusikaõpetajatele täitsa uus maailm ja põnevust on palju. Hea on muusikatundides kasutada ka kõrvaklappe, et iga õpilane saaks ise harjutada.Praegu oleme katsetanud erinevaid stsenaariumeid.
  1. Muusikaõpetaja Moonika Tooming lasi esimeses tunnis õpilastel katsetada erinevaid pille ja välja valida oma lemmik. Tund läks väga hästi ja innustunud olid ka need õpilased, kellele muidu muusikaõpetuse tund väga ei meeldi.
  2. Muusikaõpetaja Ly Tammerik valis välja apid, mida 2. klassiga katsetada. Alguses tutvustas ta appi ja siis palus õpilastel proovida kõrvaklappidega. Seejärel prooviti mängida ühes rütmis. Ridade kaupa said õpilased esitada oma versiooni teistele. Tunni lõpuks proovisime kokku panna erinevatest pillidest orkestri ja mängida. Väga hästi välja ei tulnud, aga proovime veel.
  3. Muusikaõpetaja Ly Tammerik katsetas 8. klassi õpilastega appe. Alguses tutvustati viisijuppi, mida mängima peab. Seejärel moodustati rühmad ja iga rühm proovis koos erinevate pillidega seda viisi mängida.
Esimestel tundide tuli ette ka päris palju probleeme:
  • Apid on erineva valjususe astmega. Mõni pill kõlab valjemalt kui teine.
  • Teadmisi, kuidas appe kasutada, ei ole. Kõike peab katsetama.
  • Mõni iPAD keeldus mõne apiga heli tegemast.

No comments:

Post a Comment