Pages

Monday, April 22, 2013

QR-koodi jaht

Oleme TERA-s teinud mitu QR-koodi jahti, millest on saanud osa võtta kõik algklasside õpilased. Esimese korraldasime matemaatikanädala raames. Esmalt tegi õpetaja www.goqr.me lehel valmis matemaatiliste ülesannetega QR-koodid, printis need välja ja paigutas mööda koolimaja laiali. Õpilased tegutsesid meeskondades, 2-3liikmelise võistkonna peale oli kasutada üks iPad, mille abil QR-koodid sisse skänniti (kasutades QR Reader appi). Ülesande vastus kirjutati paberile. Iga ülesande juures oli ka kirjas, kuhu on järgmiseks vaja minna. Lastele pakkus selline jaht suurt rõõmu ja põnevust.




Teisel korral proovisime sarnast jahti emakeelenädalal. Seekord peitsime QR-koodidesse pool vanasõnast. Vanasõnade esimesed pooled olid paberil, seega oli vaja sisse skännitud teine pool õige alguse taha kirjutada. Õpilased tegutsesid taaskord paarides või kolmikutes.



QR-koodidega annab edukalt korraldada ka matkamängu väljaspool koolimaja, sest koodide lugemiseks pole internetiühendust vaja. 




Antud kogemused kinnitasid õnneks ka seda, et kui teha õpilastega kokkulepe, et iPad käes ei jookse, siis sellest peetakse enamasti viisakalt kinni. Õnneks jõudsid kõik iPadid tervetena tagasi ning üritusi pildistades ei pidanud kordagi hinge kinni hoidma, kui vaatasin, kuidas õpilased mööda maja ja majast väljas nendega ringi liikusid. 
Ise olen QR-koode tundides kasutanud veel õpilaste rühmadesse jagamiseks, selleks, et teha www.padlet.com-is rühmatööd (QR-koodis oli link Padleti seinale ja klassi peale oli kokku 4 erinevat seina). Lisaks veel mõistatuste teema juures ning loodusõpetuses küsimuste ja vastuste kokkupanemises. Töö QR-koodidega nõuab küll aega (ettevalmistus + tunnis kuluv aeg), kuid on seda väärt, sest õpilastele väga meeldib neid sisse skännida. Ning kui teha sellist asja kord kuu või paari jooksul, siis ei teki ka tüdimust. Head katsetamist :)

No comments:

Post a Comment