Pages

Tuesday, November 13, 2012

GIS päev iPADidega

13. novembril oli GAGis GIS päev (tegelikult tähistatakse GIS päeva ülemaailmselt 14. novembril) , kus ühe osana viisid Raido Valdmaa ja Nils Nitov firmast AlphaGIS läbi 4. klassidega iPADi tunnid. Esimest korda katsetasime wifit kogu klassile, sest appid nõudsid seda. Seadmena kasutasime TimeCapsule ruuterit. Juba etteruttavalt võib öelda, et wifiga probleeme ei olnud.

Alustati appiga ArcGIS, mis võimaldab vaadata kaarti ja otsida erinevaid kohti. Tuli leida üles oma kool ja kodu ning aadressi järgi öelda, mis objektiga on tegu. Lapsed said väga hästi hakkama ja ülesanded lahendati ära nii kiiresti, et oli vaja leida lisaülesandeid. Lisaks mõõdeti veel vahemaid erinevate linnade vahel.

Järgmisena uuriti Eestimaa piltkaartide abil Eestit. Näiteks, mis põnevad kohad asuvad Kuressaares või mitu linnust on Eestis.

Viimaseks appiks oli FlightRadar24 Free. Selle appi abil on näha millised lennukid parajasti lendavad. Ülesanneteks oli leida, mitu lennukit on praegu Eesti kohal ja mitu Leedu kohal. Millises riigis on praegu kõige rohkem lennukeid?



No comments:

Post a Comment