Pages

Wednesday, November 14, 2012

Inglise keele appid

Otsustasin läbi uurida mõned appid, mida saaks kasutada inglise keele õpetamisel. Õpilasteni pole ma nendega veel jõudnud, kuid panen oma esialgsed mõtted kirja.
Let's Sing 4 (algklassid)
28 lastelaulu (sh Ten Little Indians, Farm Song, Head Shoulders Knees and Toes, Row Row Row Your Boat, The Alphabet Song, We Wish You a Merry Christmas, Edelweiss, Jingle Bells jne). Lastelaulude puhul on näha tekst ning kõrval on välja toodud mõned sõnad lauses. Laule saab kuulamise ajal vajadusel peatada. Lisaks lauludele saab mängida piltidega memoriini ja kahte puslet. Väga hästi sobib app laulude õppimiseks. Õpetaja iPADil on kõlarid taga ja kui õpilastel iPADe pole, siis saab sõnu näidata läbi projektori seinale.


Irregular Plurals (ebareeglipärane mitmus) (4.-6. klass)
Inglise keeles on sõnu, millel ei ole reeglipärane mitmus. Selle appi abil saab neid üle korrata (die, baby, elf, hat, brush, cherry, cow, child, calf, deer, sock, shoe, fish, foot, kitten). On kahte tüüpi harjutusi. Esimeses ja teises tuleb valida kahest sõnast õige ja lohistada see lünka. Lause loetakse ka ette. Kolmandas antakse ette sõna ainsuses, mitmuses ja see kas on reeglipärane või mitte. Sinistel sõnadel klõpsates saab neid muuta ja siis klõpsates linnukesel näha, kas oletused olid õiged. Seda appi on hea kasutada teema kordamiseks.

 Irregular Verbs (ebareeglipärased tegusõnad) (5.-7. klass)
Analoogne mäng eelmisele, kuid nüüd tegeletakse tegusõnadega (build, drive, dig, catch, cut, begin, bend, bit, blow, bring).








No comments:

Post a Comment